• Suurkuvatulostimet
  Valokuvantarkkaa rullatulostusta
 • Painokoneet
  KOMORI
 • Suurkuvamateriaalit
  Kaikille tulostusmenetelmille
 • Sitomomateriaalit
  Kirjatuotannon perustuotteet
 • Laitteet
  Fujifilm JetPress 750 arkkipainokone
 • Leikkurit
  Kongsberg tasoleikkuri
 • Suurkuvatulostimet
  myös suurille leveyksille
 • Ohjelmistot
  Ohjelmistoja painoalan ammattilaisille

MBO CoBo-Stack

MBO CoBo-Stack on suunniteltu joustavuutta ajatellen ja se sopii laajalle joukolle yrityksiä, jotka lavaavat painotuotteiden pinoja. CoBo-Stack voidaan siirtää uuteen paikkaan muutamassa minuutissa ja se sopii monien eri valmistajien taittokoneisiin, sekä erityisesti nidontaan ja liimasidontaan tarkoitettuihin koneisiin. Tarvittaessa voidaan deaktivoida toinen kahdesta lavapaikasta, ja kuormalavan maksimikorkeutta ja pinon maksimipainoa voidaan kasvattaa lisäoptioilla.

CoBo-Stack automatisoi toistuvat kuormalavauksen työt ja tarjoaa merkittävää fyysistä helpotusta jälkikäsittelyn työntekijöille. Lavat voidaan sijoittaa CoBo-Stackin molemmin puolin, mikä mahdollistaa keskeytymättömän tuotannon. CoBo-Stackin lavauksen aikana täydet lavat voidaan siirtää pois ja tuoda tilalle uusi tyhjä lava. Lisäksi CoBo-Stackin merkkivalo ilmaisee eri toimintatiloja, ja vaativissa toimintatiloissa on myös äänimerkki. Näin työntekijä voi toimia muissa tehtävissä, kuten laadunvalvonnassa tai seuraavan työn valmistelussa.

Nykyajan taittokoneiden täyden suorituskyvyn hyödyntämiseksi vuoron aikana tarvitaan jopa seitsemän tonnin paperimääriä. CoBo-Stack tarjoaa apua ja helpottaa fyysisesti vaativaa lavaustyötä, mikä mahdollistaa taittokoneen nopeuden täyden hyödyntämisen ja käyttäjän terveyden suojelemisen. Tämä säästää aikaa, rahaa ja lisää koneen käyttäjän tyytyväisyyttä.

Vakio-ominaisuudet:

- Yhteistyörobotti, joka ei tarvitse suojahäkkiä
- Kaksi kuormalavatilaa mahdollistaa yhden kuormalavan valmistelun samalla kun toista lastataan
- Optiset ja akustiset signaalit eri toimintatilojen ilmaisemiseksi
- Soveltuu olemassa oleviin jälkikäsittelyjärjestelmiin, mukaan lukien MBO A500 / A700, MBO A80 sekä muiden valmistajien taittolaitteet, sekä nidonta- ja liimasidontakoneet
- Pinot vastaanotetaan jälkikäsittelylaitteen vasemmalta reunalta
- Sisältää RAS-reitittimen; asiakkaan antama pääsyoikeus vaaditaan
- Kahden erilaisen työn sijoittaminen samalle kuormalavalle
- Työt voidaan sijoittaa vuorotellen vasemmalle ja oikealle kuormalavalle

Lisäominaisuudet:

- Avoimet sähköliitännät kolmansien osapuolien laitteille
- Pinot vastaanotetaan jälkitoimituksen myös oikeasta reunasta
- Alhaalta lukeva kamera mahdollistaa kahden erilaisen työn sijoittamisen vasemmalle tai oikealle, esimerkiksi kaksinkertaisessa tuotannossa.
- CoBo-Stack toimii itsenäisesti ja on siksi sopiva käytettäväksi eri valmistajien pinoavien jälkikäsittelylaitteiden kanssa, eikä laitteen iälläkään ole kovin suurta merkitystä. MBO:n A80-pinoava jälkikäsittelylaite on erityisesti suunniteltu käytettäväksi CoBo-Stackin kanssa ja se mahdollistaa yhteyden taittokoneeseen.
- Nidonta- ja liimasidontakoneiden osalta CoBo-Stackille pino on pino. Monet asiakkaat käyttävät Cobo-Stackiä suoraan nidonta- tai liimasidontakoneen ulostulon takana. Työn valmistuttua CoBo-Stack voidaan helposti ja nopeasti siirtää taittokoneen pinoajan taakse uudelleen.

Autonomisen tuotannon osalta CoBo-Stack on tärkeä askel kohti automaattista painon jälkikäsittelyä. Yhdessä VT50-taitonlaatutarkastuksen ja Autopilotin kanssa MBO varmistaa, että säilytät johtavan aseman markkinoilla. VT50 mittaa laadun valmiiden taitettujen arkkien osalta käyttäen kahta kameraa. Väärin taitetut tai toleransseista poikkeavat arkit hylätään, ja vain täydellisesti taitetut arkit sijoitetaan kuormalavalle. Autopilotin avulla uudet työt ja taittoasetukset suoritetaan automaattisesti. Jos taittokoneen syöttöyksikkö havaitsee uuden työn  taittoasetuksen, CoBo-Stack saa siitä tiedon, ja tuotanto jatkuu automaattisesti. CoBo-Stack sijoittaa uudet arkit uudelle kuormalavalle tai toiselle alueelle samalle lavalle, riippuen etukäteen tehdyistä asetuksista.

Lisätietoja:
Jarmo Rissanen
Pasi Raunio


 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • linkedin